Behandlingar BOKA

Marma behandling

De urgamla Ayurvediska behandlingsmetoderna sträcker sig från oljemassage till detoxkurer, omfattar andningsövningar, yoga och fysiska behandlingar som tex Marma behandling. Marmabehandlig ges med olja som noggrant väljs utifrån dina symptom.

Traditionellt inom Ayurveda används 107 Marma punkter för vår fysiska kropp och 1 för vårt medvetande. Den tidiga historien börjar med martial arts där punkterna användes för att tillintetgöra motståndaren. Senare användes de också som helande punkter för att åstadkomma hälsa. 

Marma behandling syftar till att öka din livskraft genom behandling av Marma punkterna.  I dessa punkter sägs att kropp, sinne och medvetande möts. De används för att stärka, detoxa eller vitalisera kroppen. Jämför vi dem med vår moderna medicin, finner vi en likhet i våra Marmas med triggerpunkter. Rent fysiologiskt återfinns de där senor, muskler, blodkärl, leder eller ligament möts.

När vi kommer i obalans, blockeras livsflödet och energi i kroppen, och du kan känna av smärta, obehag, trötthet eller mer långtgående symptom som till exempel depression, migrän, IBS, artros. Symptom som berättar, att vi behöver justera något, för att kropp och själ skall återvända till sitt ursprungliga stadie, där vi är fyllda med energi och livskraft. 

För att återfå denna kraft, för att öppna blockerade flöden behöver vi ge kroppen något som stärker dess förmåga till läkning, vi behöver fylla på våra celler med ny information och vi behöver skapa en miljö i vår kropp som främjar läkning. Den senaste forskningen inom epigenetik stödjer Ayurvedans urgamla kunskap om kroppens förmåga att själv läka under rätt förutsättningar. 

I en Marma behandling stimuleras punkter på kroppen, som i sin tur skickar signaler via våra nervbanor, bearbetas i hjärnan och skickar tillbaka information till våra celler i muskler, organ, vävnad. Vid sjukdom och obalans går hela tiden ”fel” signaler upp, och sjukdomen fortsätter. När vi stimulerar punkterna med olja, ändras flödet och påverkar i sin tur signalerna, eftersom oljorna balanserar på en subtil nivå är signalen till kroppen läkning.

Genom Marma behandling hjälper vi kroppen att skicka ”rätt” signaler för att läkning ska kunna ske, oavsett om det är på en fysisk, psykisk eller existentiell nivå. Enkelt kan man säga, att genom att massera kroppen, balanserar vi Doshorna frigörs Prana, ökar blodflödet och stimulerar lymfsystemet.

Hur känns det?

I behandlingen säger sig många uppleva ett stort lugn, en stund i fullständig avslappning, och samtidigt en harmonisk energi.  

Hur går det till? 

Behandlingen börjar med en genomgång av dina eventuella symptom, pulsläsning och val av olja. Oljan masseras in på aktuella Marma punkter medans du ligger ned på en brits och slappnar av.  Behandlingen avslutas med en balansering av tre av dina energicentra. 

Det är fint om oljan kan få verka, så tänk på att inte duscha samma dag du fått behandling. Ta det gärna lite extra lugnt efter behandlingen. 


Vad tycker klienter om behandlingen?

"Stina är en så fin och varm människa. Hennes marma-behandling likaså.
Mjuk trygg beröring som känns läkande och avslappnande. Helt underbar.
Vill varmt rekommendera Stinas marma-behandling!"

/Camilla 

"Jag provade en marma-behandling med Stina Andersson för att komma åt
problem med min andning. Behandlingen i sig var väldigt avslappnande
och behaglig med många små aha-upplevelser för kroppen.
Stina som terapeut är lugn och trygg så man kan fullständigt slappna av
och känns sig väl omhändertagen och trygg! Jag upplevde en större
förståelse för andning och vad jag själv kan göra åt mitt problem.
Fick också precis lagom med små övningar att göra som håller igång
både andningen och min medvetenhet om den.
Väldigt nöjd och kan verkligen rekommendera ett besök! "
/Martin

 

 

 

Ayurvedisk massage

Ayurvedisk terapeutisk massage är en gammal form av medicinsk behandling, baserad på principerna för Ayurveda, som betonar balans och harmoni i kropp, sinne och ande. Ayurvedisk massage erbjuder en rad fördelar, både fysiska och mentala. Här är några av de viktigaste fördelarna som klienter upplever av behandlingarna:
1.               Stressreducering och avslappning

2.               Förbättrad blodcirkulation.

3.               Detoxande

4.               Hjälper vid muskelspänningar och smärta.

5.               Ökad flexibilitet och rörlighet.

6.               Stärker immunförsvaret.

7.               Bättre sömnkvalitet.

8.               Balanserat energiflöde.

9.               Förbättrad mental klarhet och fokus.

10.            Främjar känslomässigt välbefinnande.

11.            Ger huden ny näring och lyster.